Araba Kiralarken Dikkat Edilecek Hususlar
Kiralanacak Araba Hakkında Bu Bilgiler Gerekli Olabilir.
 
* Araba kiralamadan önce yaşına ve kilometresine dikkat edin.
* Yeni ve az kullanılmış arabalar güvenliğiniz ve konforunuz için tercih edilmelidir.
* Arabayı kiralamadan önce herhangi bir kusuru, hasarı olup olmadığını kontrol edin. Varsa bunların sözleşmede belirtilmesini talep edin ya da o arabadan vazgeçin.
* Aldığınız arabanın yakıt durumunu kontrol edin. Teslim ederken aynı şekilde teslim edin. Depo dolu alıp boş getirirseniz farkı ödersiniz. Boş alıp dolu getirirseniz de cebinizden gider.*
* Arabayı " araç kiralama sözleşmesi" ile kiralayın.
* Ödediğiniz fiyata nelerin dahil olup olmadığını mutlaka kontrol edin.
* Sözleşmede yer alan sigortanın kapsamını inceleyin. Olası bir kaza halinde nasıl hareket etmeniz ve ne gibi belgeler getirmeniz gerektiği hakkında bilgi isteyin.
* Araba kiralandıktan sonra araçta bulunması gereken belge ve trafik malzemelerinin eksikliğinden kaynaklanan cezalar dışında, araca yazılan bütün trafik cezaları size aittir. Sürücü kusurundan dolayı aracın trafik tarafından bağlanması halinde geçen süre kiralama ücretinize eklenir.
* Kiraladığınınız arabayı süresinde teslim edin.
* Kiraladığınız arabayı teslim ettiğinizde, bir yanlışlığa sebep vermemek için kiralama sözleşmenizi kapatıp faturanızı istemeyi unutmayın.
* Özellikle yaz aylarında araba kiralamalar yoğun olmaktadır. Araç bulamama gibi bir sorunla karşılaşmamak için önceden rezervasyon yaptırın.
* Rezervasyonunuzu 48 saat öncesinden iptal ederseniz herhangi bir ücret talep edilemez.